Maafkan

Assalamualaikum.
Ya, sekarang kita berada di bulan Ramadan yang penuh dengan keberkatan. Pergi terawikh tak tadi? Sekarang saja masa yang Alyia ada untuk menaip segala isi dan kandungan yang perlu dibicarakan. Trial SPM akan diadakan pada 28/09/2013 iaitu selepas naik cuti Hari Raya Aidilfitri. Apa maksudnya? Maksudnya, Alyia ada beberapa bulan, weeks, minutes dan saat lagi. Mungkin lepas ni sangat sangat sangat jarang untuk menghupdate, no one knows. Sepatutnya perlu stop sekarang but yes, degil sangat nak post. So lepas ni kena tahan nafsu untuk menaip post di blog kesayangan, bukan tahan makan or minum saja. Doakan Alyia dengan ikhlas hatinya ya. Alyia minta maaf daripada hujung rambut ke hujung kaki kalau selama ni pernah terlebih cakap, terlebih perasan, segala yang terlebih yang mengguriskan hati sesiapa. Sesungguhnya Alyia bukan manusia yang sempurna di mata manusia. Kalau Alyia ada hutang atau tak puas hati atau apa apa saja, sila pm di Facebook atau dm di Twitter atau mana mana medium yang korang rasa boleh contact with Alyia. Jumpa lagi, insyaAllah c:

Ramadan Kali Ini

Assalamualaikum.
Rasa laju saja tangan nak menaip post kali ini. Sebab apa ya? Jeng jeng jeng... Ramadan dah nak dekat, Alhamdullilah. 10/07/2013 ini adalah tarikh yang dinanti-nantikan oleh semua Muslim di dunia yang rindukan bulan yang penuh kerahmatan ini. Siapa tak sabar nak puasa? #AngkatTangan It would be me too! Bila masuk bulan Ramadan, keadaan menjadi lain. Lain daripada segi apa? Iyalah, kita dapat berpuasa selama sebulan dengan semua umat Islam di dunia #SenyumLebar Okay, itu hanyalah pembukaan bagi menaikkan semangat anda anda di luar sana untuk berpuasa dengan ikhlas. Meh sini Alyia nak share apa lagi keistemewaan bulan yang penuh keberkatan ini. Rebutlah peluang sementara masih ada!
xxBulan Kemenangan Bagi Umat Islam
xxAmalan sunat diberi pahala fardhu dan fardhu diganda 70 kali
xxPintu langit terbuka luas
xxPintu syurga terbuka luas
xxPintu neraka tertutup rapat
xxDikurniakan malam Lailatul Qadar
xxSyaitan dan Jin dirantai

Maaf, Terpaksa Ditangguhkan

Assalamualaikum.
Ya Allah, rindunya nak post dekat blog. Maaf sangat sangat sebab lama tak hupdate, so much things to do all this while. Al-maklumlah, budak SPM kena buat cara dan gayanya dengan betul. Tak faham tak apa, buat tak peduli lagi bagus. Oh ya, #AlyiaFarzanaGiveaway terpaksa ditangguhkan, bukan dibatalkan atas candidate yang tak mencukupi kuota. Yang sudah follow, like and etc, jangan risau, jangan gundah because memang Alyia akan buat giveaway lagi sekali. #Smile How's your life? Lupa nak tanya daripada awal tadi sebab ingin menjawab persoalan-persoalan yang timbul. Harap tak ada yang menangis di depan komputer pada saat ini sebab insyaAllah selepas Alyia habis SPM, Alyia akan buat. Ingatkan Alyia kalau Alyia lupa ya?Countdown for SPM is 124 days lagi... Trial SPM pula ada 80 hari lagi... Belum tolak tambah darab bahagi dengan cuti sekolah, cuti raya dan sebagainya. Mungkin akan tinggal beberapa jam atau saat lagi. Tak ke creepy bunyinya tu? #Booo Alyia nak tanya kepada sesiapa yang bakal/bekas candidate Sijil Pelajaran Malaysia, apakah perasaan anda ketika menjawab soalan-soalan yang dikemukan di kertas peperiksaan sesuatu subjek itu? #Skema Alyia akan hadapi 'perasaan' itu tak lama lagi. Jawab dengan jujur~