Tutorial: Tulisan Bergerak-Gerak!

Hello semua!!
Saya nak buat tutorial untuk korang semua boleh tak?Harapnya korang tak kisah.Nak tahu kenapa saya buat tutorial?Sebab saya nak kongsi benda yang saya tahu kepada kawan-kawan semua!Ermmm, mungkin ada yang tahu, tapi ada yang tak tahu.Kalau yang tak tahu, tengoklah2 yer!Hihihi.....
Okey,first time saya buat tutorial, saya ingin mengajar kawan-kawan untuk membuat tulisan yang bergerak-gerak macam ini :
Sayang semuanya!
Nampakkan?Okey, cara-cara ini sangatlah senang macam makan ais krim!(hish, puasa nih!)
Copy dan pastekan code nih:

Kalau nak tukar dia punya code2 tuh, macam nak main-mainkan kode tuh, ini cara dia:
a. Align = center, left atau right
b. Direction = up, down, left, right
c. Scrollamount = 1 - pergerakan lambat 5 - pergerakan laju
d. Height = ubah mengikut kesesuaian
Okey!Faham tak?Kalau tak faham tanya taw!Tapi make sure buat dulu!Then, baru tanya.Kalau sapa2 yang dah jadik macam nih, komen yer!

13 comments :

Anis Farzana said...

time kasih!:D:D:D

alyiafarzana said...

Sama2 Anis!

Aida Nursheila said...

thnx alyia :D

alyiafarzana said...

You are welcomed Aida!Kalau nak tahu apa2 lagi tell me k!

MeZ said...

Rajin nye....

alyiafarzana said...

Taklah sangat MeZ...huhuhu...:)

Wan Nuraqilah Izzati said...

Thanks akak,,,..:)

Shafiah Fatnin said...

kenapa saya buat dia jd naik atas..
NNTY SAYA NK CUBA LAGI!

Shafiah Fatnin said...

YAY! DAH BERJAYA! TQ SBB JD CIKGU..HIHIHI

FaDhI~lAh =) said...

waaa akak!!! thanx for the tutor!!!

alia said...

Nak code nya boleh alyia?

Nurul Farhanah said...

aisehh ..
mcm mane nk gune code nihh.. nak copy ponn x lehh... =(

Farah + Hanis said...

aah laa kak , sy pnye pon keats . HAHAHA xpee . sy try lg . :)