Preloved Blog ?

assalamualaikum .
ehems terkejut tak bila baca title post tu ?cepat buat buat terkejut #lol alyia terkejut sebab title post bahasa inggeris tapi contentnya bahasa melayu .masukkan ?dah dah ,melalutnya di situ .alyia nak minta pendapat korang tentang sesuatu yang ada kaitan dengan title post ini .siapa setuju kalau alyia buat preloved blog ?apa itu preloved ?preloved ialah barang barang terpakai yang masih elok dan baik ,bukan yang buruk buruk tu okay .ada yang alyia tak pernah pakai pun sebab salah saiz ,tak ngam dengan kulit warna etc jadinya ,terpaksalah let it go .alyia akan sedaya upaya bagi deskripsi penuh untuk sesuatu barang preloved itu ya jadi tak payah nak risau cakap kena tipu semua .apa kata korang ? dan lagi satu nak minta pendapat juga ni .nak buat blog lain khas untuk preloved ataupun di blog Alyia Farzana ini ya ?terima kasih sebab sudi bagi pendapat k .

40 comments :

Maisarah said...

Better buat dekat blog lain kot..tp inform followers ^^ btw good idea

Joanne Pgl said...

Sy rasa buat ja pasal preloved tu d blog yg skrg :D sbb jimat masa ttp klu mau buat yg baru agar dpt mngasingkn entry bole juga ..ikut keselesaan ja ^.^

shahza nono said...

no comment haha~

fiqah hamed said...

Bagi fiqah lebih baik buat kecil-kecillan dulu dekat dalam blog ini..Then,bila dah dapat sambutan,alyia buat blog khas.. (:

Zarina Shahinaz said...

Kau nak ckap aku guna blog terpakai lani? Whatever, asal blog aku lawa.

dya didinad said...

prevelog.. ok pe nadiah rase buat jew kat blog alyah farzana.. folowers pon dah banyak senag larh kan law nak promote ... ea taak... ape pon nadiah sokong jew hehe :D

dya didinad said...

preloved ..ok pe nadia sokong jew ..better an buat jew kat blog alyia farzana lagipon follower awak pon dah banyk ...bole promote .. dah banyak oarg minat btol2 baru buat stu blog khas kan..ape pon nadiah sokong jew..
tuh pon pendapat nadiah jew..hehe :D dothe bast larh..occkey (Y)

Teyha Dean said...

Prelove? Confirm best :D

Aina Hanani said...

Buat blog lainlah sebab blog personal tak boleh mix dengan blogshop. :D

Suara Hati said...

ok tu .. :)

ieyza elena said...

Lagi mudah rasanya jual barangan preloved di friendlyfashion.my :)

Princess Syazliyana said...

hmm...boleh jugak :D hehe

Aimi Syahirah said...

Salam. Wah nice blog! Jom baca sini.. Hati2 tau dear.. http://www.aimisyahirah.com/2012/10/vincent-lee-fong-lelaki-penipu-ini.html

Athirah Fairuz said...

Oke . Saye masih lagi taktauu ape maksud preloved blog . Barang terpakai tuh camne pulak ? Contoh ?

Shefa Tinktink said...

preloved tuh rasenye buat blog lain kot sebab senang sikit nak check . Okay jehh kalau buat tuhh :)

hnahdy said...

boleh je..:)

Alyia Farzana said...

@Maisarah hihi terima kasih ya cadangan itu ;) thanksss

Alyia Farzana said...

@Joanne Pgl terima kasih juga utk cadangan ya hiks

Alyia Farzana said...

@shahza nono haha ;)

Alyia Farzana said...

@fiqah hamed will consider this one ;)

Alyia Farzana said...

@Zarina Shahinaz dah sala faham tu ,maaf .

Alyia Farzana said...

@dya didinad haha terima kasih terima kasih ;)

Alyia Farzana said...

@dya didinad terima kasih utk pendapat itu ya sayangs ;)

Alyia Farzana said...

@Aina Hanani hihi okay okay :D

Alyia Farzana said...

@Teyha Dean jyeah ,tgoklah nanti ya .

Alyia Farzana said...

@Suara Hati hihi terima kasih :3

Alyia Farzana said...

@ieyza elena dah try dekat sana yang ;)

Alyia Farzana said...

@Princess Syazliyana hihi okay dear xD

Alyia Farzana said...

@Athirah Fairuz contohnya macam baju baju yang dah pakai tapi masih dalam keadaan baik .

Alyia Farzana said...

@Aimi Syahirah salam .okay ,insyaAllah ~

Alyia Farzana said...

@Shefa Tinktink hiks okay dear :)

Alyia Farzana said...

@hnahdy thank youuuu

yayahnasake said...

NO comment. hehehe

Hana said...

buat je dalam blog ni. tp buat page khas for preloved ni. Nnty senang, masuk blog ni and blh tgk preloved tu. Sambil blogwalking, sambil cuci mata. Hee

Delimasari said...

buat le - akak sokong

Alyia Farzana said...

@Hana dah buat dah ,hihi terima kasih ya untuk cadangannya hiks

Alyia Farzana said...

@Delimasari terima kasih :3

Alyia Farzana said...

@yayahnasake haha yealah .

Norafifah Roshman said...

nice nice nice. sy suka preloved. mana tahu ada yang saya minat. :D

Alyia Farzana said...

@Norafifah Roshman haha boleh tgok dkat sini ya : http://alyiafarzana.blogspot.com/2012/10/preloved-1.html