Budak Asrama

Assalamualaikum.
Salam Jumaat kepada semua yang beragama Islam di luar sana. Harap sihat-sihat sahaja hendaknya. #GayaSurat Macam nak tulis karangan jenis surat tidak rasmi pula di situ. Well, pedulikan. Apa yang penting? Nope, bukan kerjasama. Tolong malu dulu :p Yang pentingnya ialah apa yang akan Alyia cerita pada post kali ini. Bukan penting sangat pun, erkkk. Alyia cakap bahasa apa ni? Jangan ambil kisah. Ya, nak cerita pasal Budak Asrama. Ini specifically to my best friendsss. You can called them as my girlfriendsss #MukaGedik Alyia pun pernah cerita sebelum ini, they are DAITAY. Aika, Izzy and Yuyu are the budak asrama while me, Deepy and Thinie is budak harian. Ayat baru tu, jangan nak kopipaste k. We hang out together at Seremban Parade, play bowling yesterday. Adalah beberapa insiden yang melucukan. Nak kena cerita ke? Dah tuan-tuannya nak popular dekat sini, terpaksalah Alyia cerita dekat sini #MukaJahat

This is how the story goes, ada 'junior-junior' sebelah kitaorang yang main bowling juga di situ. Nak main apa lagi if we are in bowling alley aite? In fact, we don't know that they were our juniors cause they were pretty tall compared to us. Ada sekali tu, Thinie and Haziq sama sama baling bola bowling at lane masing masing, perfectly sama! The difference is, Haziq was using his left hand while Thinie was using her right hand. It was so ohsem, sweet and kinda cheeky there. If you know what I mean. That's the starter for our friendship. Selain Haziq, Fikri and Faiz pun ada sekali, which maybe his best mate #Maybe They are good in bowling too. Tak nak cerita lebih lebih, cukup nama dan link dah ada dekat situ. Tadi nak cerita pasal budak asrama tapi tersasar jauh, acaner tu? Kacang lupakan kulit memang cenggitu #Peribahasa Hari Ahad ni budak asrama dah ingat jalan balik asrama so maknanya, lagi dua bulan baru dapat jumpa Izzy, Yuyu and Aika. Siapa budak asrama dekat siniii?

19 comments :

MarnieyZ said...

casing phone, sma lah. hehehe

Samprit Ungu said...

Done follow awk... Sy bukan budak asrama la.. hehe

Ainur Athikah said...

Tak saya bukan budak asrama. ^_^ Kalau saya budak asrama mesti saya akan merengek-rengek macam baby. Hihihi. Kakak saya budak asrama.

Nurul Baizat said...

kite punng budakk hostell >,<

Noor Najwa said...

saya bekas bdk asrama..hehe..duk asrama masa form 1 hingga form 3 je..form 4 pindah sklh..:)

ahdahaha said...

done follow...

Choi•Minhoヅ™ said...

eh, bukan la.. kte skola biasa. nak masuk asrama tp tak dpat~

Mimi afiqah said...

x delah budak sekolah biasa jepp hehe

fatin.epi.syafirazakaria said...

already follow you,,,
sy bdk asrama!almost seven years ago. and its awesome hehe.
hit me back!

syahirah said...

xpernah duk hostel

Princess Syazliyana said...

saya bukan budak asrama :33

~Najah Mustapa~ said...

salam :D
yup, sy budak asrama ;)

Nur Najihah said...

duduk asrama mana?

zeera said...

tak penah duk asrama dik :) takut :)

Seri said...

pengalaman kat asrama selama 3 tahun memang best...

nuranis amar said...

anis sekolah biase jer.. insyaALLAH taun depan baru nak go asram.. hehhe :D

Aan Shared said...

nice shared!

visit+follback yea!!!

rizalekin said...

saya dulu budak asrama.. pengalaman tinggal di asrama ada yang happy dan ada yang tension.. hehe.. yang pasti semua pengalaman itu mengajar kita erti kehidupan sendiri tanpa keluarga disisi.. ;)

Aunty Axy said...

budak asrama !! wink wink