Tipu Ya?

*sekadar hiasan*
Assalamualaikum.
Korang suka kena tipu tak? Tak right? Yes, memang semua orang tak suka kalau kena tipu. Termasuk Alyia sendiri. Perlu ke menyembunyikan sesuatu yang benar dan perlukah menunjukkan sesuatu yang ternyata salah? Post dan gambar yang dipaparkan kali ini tak ada kaitan dengan yang hidup dan dengan yang mati #Amaran Membohong atau menipu ni ada banyak jenisssss. Dan antaranya ialah 'Saya follow awak. Followback okay?' di shoutbox blogger-blogger. Kalau dah betul follownya, tak apalah juga. Kalau tak betul, haaa, tak pasal pasal dapat dosa free. Tak baik ya anak-anak #GayaMak Oh ya, Alyia cakap ni bagi pihak semua blogger di Malaysia. Tak termasuk di Amerika, British, Korea, Jepun dan sebagainya. Kita tak nak kena macam itu, jadi kita jangan buat orang lain macam itu ya? Kalau nak suruh blogger tu follow awak, cer minta elok elok. Kalau nak minta Alyia follow pun, berani ke depan. Kalau blogger tu tak nak, tak perlulah nak menangisinya persis budak kecik tak dapat lolillop.

Fuahhh, panjang lebar Alyia berceloteh. Alyia berlaku jujur, bukan nak marah marah dekat sesiapa pun. Hidup kena enjoy tetapi berpada-pada bak kata orang tua #Pantun Sesiapa yang tak berpuas hati, sila dail 000 dan cuba sekali lagi sampai tak dapat #LawakTakJadi Alyia minta maaf kepada sesiapa yang tak bersependapat dengan Alyia. Oh ya, Alyia sihat walafiat. Alhamdullilah, all praises to Allah. Korang semua jaga diri, jaga kesihatan, jaga solat semua ya? Kalau Alyia jarang sangat update tu, tolong faham dengan hati yang terbuka. Tahun penting ni~

31 comments :

ARI SHAWOL said...

Saya buat macam eh ? Haha, mintak maaf. Tak sengaja :)

Arysha Hafrina said...

Hurmm , memang tak baik menipu . Saya setuju ~~ :)

Mohd Ridzwan Abdullah said...

Huhu...hopefully wan tak tergolong dlm ranking penipu tu la...tapi sejak wan ber-blog...mmg ramai yg mcm ni. Even wan pun kena jugak. Satu lg yg xpuas hati ialah, diorg letak link iklan diorng...yg konon2 link blog. tak pasai2 untung jerk. hishhhh... :)

Rubiatul said...

yupp.. betul tu.. kalau orang tak nak follow, jangan di paksa.. :D tak baik tipu2.. isyh3.. >.<

SHazH0NIee said...

errr , shaz pun x suka kalau kena tipu ;( x baik !

aein safinah said...

selalu kena tapi nak buat macam mana kan.. =D

Nur Zahirah said...

betul tu.tak baik.

muja said...

aduss,, lebih baik diam daripada menipu,,

EIQA said...

mugkin jugak connection intener dia slow,,jadi dia tak perasan agknye,,hehehe,,agak2 iqa ada buat tak?

kopi pasta said...

err, taksub bebenor nak mgumpul follower =.='

Florence Ayum said...

nmpak batak sangat nak ramai followers -,- sabar !

Nina Maslizza said...

hoish...dup dap dub dap terus alyia send link dekat chatbox...aq tipu siapa pulak ni? hahaha owh,rupanya entry baru

Yumida Huda said...

sokong jugak pd EIQA d atas

kengkdg de blogger yg guna button follower comei tu..x dpt track klo org follow dia

hmmm...follow je la dia..atas permintaannya..hikhik..then remind dia balik soh follow kita balik..win2 situation

Yuuyaa 。◕‿◕。 said...

kalau sy ad buat camtu,sorry ea?^^"

miss nino . said...

ramai yang duat cengitu DESPERATE nak kumpul follower agaknya . saya biarkan aje :)

Nur Irdina said...

Tak baik betol menipu macam tu... >_<!

ANa Ahmad said...

pernah kene jgk dulu ni..skrg pun ada jgk terjadi baru je tadi

Adib Veron said...

yeahh tepat sekali :)

SITI NAJWA said...

saya buat camtu ke ? Hehe sorry terlepas pandang :)

MarnieyZ said...

tak sangka ada jgk mcm tu, kdg2 bila nak follow balik, link takda jd susah jgk nak follow back kan. Hmmm.

shuhaida saad said...

selalu juga terkena. yang paling best tu, dia cakap dah follow. bila dah follow dia. tup2 baru dia follow semula.

xyah tipu. blogger skrg ramai yg akan follow balik, kalau tinggalkan link dgn betul. :)

Norliza Nordin said...

Tipu memang xbaek..

Saya dh follow..ini bukan tipu...hikhik..

Salam kenal ^^

eimuizduaf said...

Kalau kena dekat umie . Dok wat tak layan jeaa

Ratu Lissa said...

Saya pernah jugak buat entri macam ni. Tapi masih ramai lagi blogger yang suka menipu. Tak suka tu memang tak suka tapi tak boleh nak buat apa-apa.. harap sangat diorang akan ubah perangai diorang :/

Ouh Tidak said...

Ouh! saya tak tipu. hehehe

Syafiqa Liayana said...

u're right...tapi sy x tipu...saya jujur sbb saya baik...

Ros said...

Haha . Kenapa awak jemput saya bce . adakah sye trgolong dalm orng yng pernah menipu akak ? Kalau ye sorry ek . Mngkin Isyah tak perasan mse tngah blogwalking . btw , done follow you . And thanks jemput bce entry nie .

fiza nss said...

memamg xbaik pun buat mcm tu..teruk kan??

Bonda Qalish said...

harap harap bonda xdelah cmtu.. Tapi if ade, bonda mnta maaf sgt2... Yup...xelok menipu..

Nur Farahin said...

i hate being like that -_- kata je "done follow, follow me back! " and bila check kat follower list, nama dia x de pun -.- kadang-2 rasa menyampah pun ada . banyak kali terkena .. nasib baik x follow dia pun . #takeanote ya everyone ! -faraa :)

syazri95 said...

tau tak pe..kadang2 cakap je 'saya klik iklan awak ' padahal x klik pun..mcm la kite x bole tngok dekat earning kita..haih..