Fashion Sekarang

Assalamualaikum.
Agak agak, Alyia nak cerita apa di post hari ini? Ya, pasal fashion atau dalam bahasa Melayunya ialah fesyen. Fashion sekarang ada macam macam jenis right? Peplum, moustache trend, stripes, studs, paisley dan sebagainya #DanLainLain Well, for me, Alyia lebih minat kepada fashion muslimah yang trendy but menutup aurat.  Pakaian muslimah tidak menghadkan fesyen, malahan lebih tampak sopan dan ayu. Ada yang tak setuju ke?Kita boleh berfesyen tapi kena pada tempatnya, itu yang paling penting. Macam macam pandangan dan perspektif jika nak cakap pasal fashion ni, aspek agama yang paling utama. If we are Muslim, ikut cara kita. Don't be too obsessed with budaya barat okay? Korang minat fashion yang macam mana pula? Dan korang rasa fashion sekarang okay ke ko? Sesetengah orang akan kata, simplicity is the best #Fact 

19 comments :

Sally Yatiey said...

Macam2 fashion dah sekarang ni.. Saya suka yang simple2 ;D hehe

ikin said...

Ikin pun suka fashion muslimah yang trendy but menutup aurat :) Sejuk je mata memandang kan Alyia kan? lagipun kita kan org islam, tak elok lah kalau pakai ala2 barat.

mas_izzati said...

salam,, sy pon stuju dgn Alyia.. sy suka fesyen muslimah.. sbb tu gak laa sy buat bisnes on9..bertemakan muslimah..tp br nk mulaa.. tgh mencari2 pakaian yg sesuai,.. InsyaAllah. :)

Afiqah Adzan said...

Same to you..Fashion Muslimah <3

Aku Anis said...

bg anis simple paling best. xpayah nak lilit tudung ke apa =3

http://musicloveanisa.blogspot.com/2013/04/tidakkah-kamu-tahu-ketika-jatuh-cinta.html

Harith Iskandar said...

lelaki lak senang je, jnji tutup aurat & nk senang solat sudah.tp rmai plak yg suke pkai suar pndek takat lutut..mungkin kepale kat lutut kot :p

Miss Za said...

simple, selesa, x panas, nmpak santai je but trendy..

Nadiahtul Asyikin Lee said...

assalamualaikum..klau nad, nad suka yg trendy and nmpak comel~~ x perlu laa pkaian yg berjenama asalkan dia comel~ lgi2 klau pakaian tu kaler pink <3

♥ ʜᴜᴅᴀ ʜᴀssᴀɴ ♥ said...

hda suka yang simple but nice.

hda tak ske serabut2, sebab im quite chubby. takot mcm pokok bunga bergerak pulak. hoho :D

Farah Azamri said...

sye suka fashion yg simple-simple je.. tak suka sgt pakai baju yg menggunakan warna yg terlalu menyerlah

Nana Liena said...

kita suka fashion yg asalkan kita selesa n simple dan penting tutup aurat la.hehe..

Mizz Aiza said...

betul tu dik.. tak salah nak berfesyen.. asalkan menutup aurat dan mengikut syariat yang ditetapkan oleh agama islam.. :D

Nur Nabihah said...

yeah, btul alyia ckp, tpy byha mnt nk pkai bju peplum yg xmngikut bdn, mksudnya bli yg bsar skit :)

Nurrul said...

Setuju.. Nurrul suka fashion muslimah.. yg simple2 jaa :)

Ayishscha Hamdan said...

Sama macam Alyia jugak . .
Suka fesyen muslimah bukan je cantik dipakai ,tapi sekali gusboleh tutup aurat jugak. .
sekarang ramai jugak yg pakai pakaian muslimah nie,tapi sayangnya diorang tetap mendedahkan aurat mereka . .
cthnya,pakai pakaian muslimah tapi ketat .

JungRara said...

betul tu...boleh berfesyen, tp jangan lah keterlaluan. ibarat nye, bertudung tp berbogel..hmmm

farhana said...

simple ja, kalau pakaian yangmenutup aurat lagi bagus. :)

A L I A said...

simple plus casual! kemas ja. :D
tapi sekarang semua nak trend peplum.

Anonymous said...

Sy ship kaka alyia