Ramadan Kali Ini

Assalamualaikum.
Rasa laju saja tangan nak menaip post kali ini. Sebab apa ya? Jeng jeng jeng... Ramadan dah nak dekat, Alhamdullilah. 10/07/2013 ini adalah tarikh yang dinanti-nantikan oleh semua Muslim di dunia yang rindukan bulan yang penuh kerahmatan ini. Siapa tak sabar nak puasa? #AngkatTangan It would be me too! Bila masuk bulan Ramadan, keadaan menjadi lain. Lain daripada segi apa? Iyalah, kita dapat berpuasa selama sebulan dengan semua umat Islam di dunia #SenyumLebar Okay, itu hanyalah pembukaan bagi menaikkan semangat anda anda di luar sana untuk berpuasa dengan ikhlas. Meh sini Alyia nak share apa lagi keistemewaan bulan yang penuh keberkatan ini. Rebutlah peluang sementara masih ada!
xxBulan Kemenangan Bagi Umat Islam
xxAmalan sunat diberi pahala fardhu dan fardhu diganda 70 kali
xxPintu langit terbuka luas
xxPintu syurga terbuka luas
xxPintu neraka tertutup rapat
xxDikurniakan malam Lailatul Qadar
xxSyaitan dan Jin dirantai

9 comments :

S.K.A said...

betol 2 :) bulan yg mulia yg pernuh berkat..sma2 kutip phala di bulan ramadhan nnti, Salam Ramadhan..

Adam Faiz said...

wah,tak sabar nak puasa kan? ^^v selamat berpuasaa..

Aniq Bukhary said...

betul tu.. bulan nie la bulan yang sesuai untuk tarbiah diri..

tiey smilez said...

Hari Rabu kan puasa. Xsabar :D

ahmad said...

yup x sabar nk ramadhan and puasa.. hehe

Blog Gadis Jambu said...

bulan ramadhan nie lah bulan untuk mengutip pahala

Norhazlina Mohd. Zaki said...

Bulan utk rehatkan minda...sucikan hati dan fikiran...

kacang said...

Selamat menyambut bulan Ramadhan.selamat berpuasa=)

twinscraftlife said...

안녕하세요~hi we are twinscraflife! We sell handmade products such as phone cover, ear plug, pouch, bag, bookmarks! All are very unique and are customizable^^ 감사합니다~ please visit us at http://twinscraftlife.blogspot.com/